01 september, 2010

FOT31P

LOKATIE


Mensen

Je gaat foto’s maken waar mensen op staan op lokatie. Hoe je dat doet, wie en waarom mag je zelf bepalen. Je kunt denken aan een (mode) reportage of portretten. Uiteindelijk moet je een serie van 6 foto’s overhouden. Bespreek je idee van te voren met je docent.


Interieur en exterieur

Bij deze opname is het licht en dus ook het moment waarop je de foto maakt voor een groot deel bepalend voor het eindresultaat. Bekijk of bedenk van te voren wanneer je gaat fotograferen, en waarom. Het onderwerp moet namelijk, ook hier, contrast zijn.

- 1 interieur foto

- 1 exterieur foto


Vakopdracht

De vakopdracht is een opdracht die in 1 dag gefotografeerd moet worden, aangeleverd en bovendien voorzien van een rekening. De opdracht zelf ontvang je pas op de dag zelf, dus je moet op het moment zelf ook met een beeldende oplossing komen. Inleveren op gestelde opname -en afdrukformaat



STUDIO


In totaal lever je minimaal 6 verschillende foto’s in:

1 illustratie bij artikel, gedicht of versje

3 vakopdrachten waarbij de techniek vast staat en bepaald wordt door de docent (denk aan technieken zoals een high key, glas, half totaal vrijstaand , menglichtopname, lichtbron in beeld). De theorie van alle vakopdrachten wordt in week 1 nogmaals herhaalt.

2 “vrije” opnamen.

Een serie foto’s van hetzelfde onderwerp geldt als één opname.

Van alle studio-opnamen moeten er minimaal 3 in kleur gemaakt worden.



6 Lokatie: mensen

2 Lokatie: interieur/exterieur

1 Lokatie: vakopdracht

= 9


1 Studio: illustratie

3 Studio: vakopdrachten

2 Studio: Vrije opnamen

= 6


Totaal: 15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten